Kundalini Yoga lært av Yogi Bhajan.

 

Kundalini Yoga er en transformerende, effektiv og helhetlig yogaform - designet for å møte vår tids utfordringer!

Kan praktiseres av alle, også sittende på stol. Kundalini yoga handler om å trene opp sinnet i like stor grad som den fysiske kroppen din. Noe som fører til at ikke bare ryggen, men også innstillingen til livet blir mer fleksibel.

Bli med på litt hverdagsmagi!  Kundalini Yoga er en eldgammel men høyst moderne yogaform hvor du itillegg til fysisk trening får erfare økt mental og emosjonell helse, samt utvikle en dypere kontakt med din autentiske kraft. Kundalini Yoga er opprinnelsen til Medisinsk yoga og byr på et mangfold av kraftfulle terapeutiske kriyas ( serie med øvelser ). 

Om du har helsemessige utfordringer, oppfordrer vi deg til å kontakte din lege før du starter din praksis.

Utfold ditt potensial og bryt gjennom mentale og selvbegrensende blokkeringer gjennom meditasjon og pranayama (puste øvelser) og dynamiske yogaøvelser for kropp, sinn og sjel.

Ingen praksis er lik. Ingen dag er lik. Vi har alle våre utfordringer og blokkeringer å jobbe oss igjennom, Kundalini Yoga er en verktøykasse, hvor vi benytter ulike verktøy til å jobbe oss igjennom enhver utfordring. Mental eller fysisk.

Det er ditt liv, det er din praksis og det er din opplevelse.

Sat Nam

Litt mer om Kundalini Yoga;

Kundalini Yoga som lært av Yogi Bhajan er å regne som den mest komplette yogatradisjonen. Kombinert med meditasjon, mantra, fysiske øvelser og pusteteknikker. Det er en Raj Yoga, som kombinerer de 8 deler av yoga ( 8 limbs og yoga ) i en enkel, men komplett praksis.  

" Kundalini " betyr bokstavelig“the curl of the lock of hair of the beloved.”

Denne poetiske metaforen tillater flyten av energi og bevissthet,  som vi alle bærer på, å forene oss med vårt høyere potensiale / The universal self.  Kundalini Yoga er en mer enn 5000 år ( BC) gammel Indisk diamant, som kun ble lært videre fra lærer til elev, om eleven var mottakeligog verdig.  For tusenvis av år var dette den eneste måten denne diamanten ble lært bort. Først når Yogi Bhajan tok Kundalini Yogan til vesten, på slutten av 60-tallet,  ble denne yogaformen introdusert for verden utenfor India.

( Kundalini Yoga is a sacred science and technology was veiled in secrecy, passed along verbally from master to chosen disciple.)

 “The mind become a monster when it becomes your master.

         The mind is an angel when it is your servant.” YB

Kundalini Yoga er også øvelse i Mindfullness. Lær å sette pris på stillheten, kjenn styrken i å bare være.

Spesielt for Kundalini Yoga er bruk av ildpust, og fokus på det subtile. Det er en yogaform som kan praktiseres av alle. Medisinsk Yoga er inspirert fra Kundalini Yogan`s transformerende teknikker og øvelser.  Vesten trenger dokumentasjon - Østen har praktisert dette som "medisin" i tusenvis av år og vet at det fungerer. Nå er teknologien tilgjengelig for alle hos Yoga i Gamlebyen.

Kundalini Yoga integrerer kropp, sinn og sjel på en sterk, ærlig og direkte måte.
Hver time har dybdeavspenning og meditasjonsteknikker eller mantrameditasjon.
Jevnlig meditasjon i Kundalini Yoga vil hjelpe deg å oppnå;   

-  indre ro til å utvikle din intuisjon
- økt konsentrasjon
- mer spontanitet/kreativitet - vitalitet
- lev med en større bevissthet og balanse i deg selv.

 

images-2.jpeg

Gjennom å praktisere Kundalini Yoga vil du kunne vikle ut ditt høyeste potensial fra en hvilende tilstand. Det vil si at gjennom kundaliniyoga vekkes kundalini energien (prana – livsenergi)  som hos mange ligger i dvale ved den 4. rygghvirvel. Gjennom å få bevegelse på kundalini energien stimuleres, blandt annet, kjertelstystemet som står for hormonbalansen i kroppen, som igjen styrer ditt humør og din emosjonelle balanse. Et annet nyttig utfall av å praktisere Kundalini Yoga er at du styrker den fysiske kropp, nervesystemet og blir mer robust mot stresspåvirkning.

For å praktisere Kundalini Yoga trenger man nødvendigvis ingen erfaring med yoga. Fokus for Kundalini Yoga er innover, og du er din egen utfordrer. Du starter fra ditt utgangspunkt og utvikler (vikler deg ut) fra hvor du er.